Aquests reis no et trenquis el cap, aquí van 20  propostes per regalar cultura, informació lliure i solidaritat. Perquè els Reis Mags també volen contribuir a un món més just, més culte, més ben informat i més divertit!  Sorprèn els teus familiars i amics! (I si tens més idees, les comparteixes amb nosaltres?)

Regala informació lliure

1 | LA DIRECTA

Mitjà en català d’informació d’actualitat, investigació, debat i anàlisi. Entenen la comunicació com una eina de transformació social. El projecte és possible gràcies a les subscripcions. Regalar la Directa és una forma de donar suport al periodisme autogestionat, assembleari i transformador.

 

2 | SENTIT CRÍTIC

Mitjà de comunicació especialitzat en investigació, periodisme reposat i anàlisi crítica. L’impulsa una cooperativa de periodistes amb la participació i suport d’una xarxa de col·laboradors. Fes possible el periodisme amb #SentitCrític. Regala la subscripció semestral o anual.

 

3 | CAFÈ AMB LLET 

Gràcies a més de 1.800 mecenes i socis, ha estat l’any 2014 la publicació en català amb més exemplars impresos: 780.000 exemplars gratuïts a tot Catalunya. Fes que la publicació “no estigui en mans de la banca sinó dels seus lectors.” Ajuda a convertir Cafèambllet en una publicació independent durant tot l’any.

 

4 | LA MAREA

Periodisme d’investigació i anàlisi. El diari mensual de la cooperativa MásPúblico. Necessiten 5.000 subscriptors per ser sostenibles. Pots fer-te’n amic o subscriptor.

 

5 | ORGULLO Y SATISFACCIÓN

Publicació digital d’humor dels dibuixants que van dimitir de El Jueves. (A partir de 9 €)

 

 

Regala cultura i més

6 | CINEMES GIRONA

Tot 1 any de cinema per només 1 € a la setmana. El millor cinema independent al carrer Girona de Barcelona, al peu del barri de Gràcia. Cinema en català, doblat i subtitulat en llengua catalana.

 

7 | CINEMA MALDA

L’única sala amb sessió continua de Barcelona, ha llançat una nova campanya per evitar el seu tancament. Fins el dia 5 de gener pots aconseguir un abonament de 4 entrades per només 20 €. (vàlides fins al juliol)

 

8 | FILMOTECA DE CATALUNYA

Diversos abonaments, a partir de 20 €.

 

9 | LA VILELLA

Un espai dedicat a les arts escèniques, on es complementen les experiències teatrals amb la proposta d’exposicions de pintura, fotografia o escultura relacionades amb el muntatge en curs. ”La Vilella” no és només un teatre, sinó que vol ser un punt de trobada on s’uneixen formació, investigació, creació i exhibició. Fes-te’n soci, amic o protector.

 

10 | PARKING SHAKESPEARE

Eduard II és la nova obra de la Companyia Parking Shakespeare.  ”Ens trobem davant d’una proposta agosarada que ha sabut modernitzar un text escrit fa cinc-cents anys.” Es pot veure al teatre Tantarantana fins a l’11 de gener!

 

 11 | VERKAMI

Regala el suport a projectes innovadors i creatius. A la plataforma de micromecenatge més important d’Espanya existeixen més de 100 projectes de diferents categories (literatura, art, cinema, fotografia, ciència…) que esperen suport per tirar endavant. (A partir de 5 €) A canvi obtindràs diferents obsequis: llibres, CD’s o DVD’s del projecte.

 

12 | PASSEJANT PER BARCELONA

Rutes i passejades per la ciutat de Barcelona  per conèixer història, detalls i anècdotes de la ciutat. També rutes literàries, rutes pels barris, etc. (12 €)

 

13 | ARACALADANZA 

Aracaladanza convida a somiar petites píndoles de felicitat amb les que gaudir de fugaços instants d’alegria. La multipremiada companyia madrilenya, un referent de les arts escèniques espanyoles, està de gira a Barcelona tot el mes de gener. Dansa per a tots els públics al Mercat de les Flors. (8 €)

 

14 |  FLYHARD EDICIONS

Si t’han agradat les obres que has vist a la Sala Flyhard per què no comprar els seus llibres? Trobaràs  els textos impresos de bona part de les obres que s’han estrenat a la SALAFlyHard a la taquilla del teatre  o a la llibreria Montseny ( 5 €) o a la llibreria La Impossible (7 €)

 

15 | LLEGIR EN CATALA

Si no saps quin llibre regalar, a Llegir en català tens al teu abasts les propostes editorials de nou editorials independents amb diferents temàtiques (narrativa, novel·la negra, assaig, infantil i juvenil, poesia, teatre…)

 

Regala alternatives i compromís social

 

16 | EL NEGOCIO DE LA COMIDA, d’Esther Vivas (llibre)

L’activista Esther Vivas repasa los impactos del modelo agrícola y alimentario actual: hambre en un mundo de la abundancia de comida, alimentos kilométricos, desaparición del campesinado, enfermedades vinculadas a lo que comemos, invisbilización de la mujer rural, entre otros temas. El libro pone también nombres y apellidos a las principales empresas del sector como Mercadona, Coca-Cola, Telepizza, McDonald’s, Panrico… y saca a la luz sus “expedientes” más negros. Icaria Editorial (17 €)

 

17 | REVOLTES  d’Itziar González i Iago Otero (llibre)

“Una proposta per fer front als poders antidemocràtics i a la corrupció. Un llibre sobre noves formes d’organització política i social. Itziar González, arquitecta i antiga regidora de Ciutat Vella, conversa amb el jove ambientòleg Iago Otero sobre la construcció d’un futur millor: des d’un urbanisme que tingui en compte a la ciutadania fins al model turístic, la teoria del decreixement o la participació directa en la presa de decisions.” Edicions Dau (18,50 €)

 

18 | TIGRE DE PAPER (editorial)

Editorial cooperativa i projecte cultural des d’on desenvolupar el pensament crític, teixir identitat col·lectiva i enriquir l’àmbit literari en català. Aquestes festes regala o subscriu-te amb ofertes “molt salvatges!

 

19 | ESBIOSFERA (cursos)

Regala cursos d’agricultura ecològica, d’elaboració d’aliments (pa, cervesa artesana, formatge…), energia i bioconstrucció, salut… Escola d’Agricultura Ecològica i Ecologia Urbana a Cardedeu amb acció formativa i educadora en l’autosuficiència.

 

20 | I per últim, si vols un gos… No compris, adopta! Apadrina! O microapadrina per 1 € al mes!