S’acosta la primavera… És època d’espàrrecs i de brunyols de Quaresma! També de fires tradicionals com les 40 hores de Ripoll o la Fira de l’Olla i la Caldera de Caldes de Montbui.

Hem fet una tria molt saborosa, i per a tots els gustos, per aquest cap de setmana en que les fires gastronòmiques són les protagonistes.

Fira de les 40 hores a Ripoll

La Fira de les 40 Hores és una fira multisectorial que se celebra a Ripoll una setmana abans del Diumenge de Rams i que té els seus orígens en l’època medieval. Antigament també era el moment de l’any en què es presentaven en societat els nois i les noies per tal de trobar parella.
La Fira d’enguany inclou, com és costum, parades comercials i d’artesania, mostra d’automoció i mercat tradicional.

Dates: 15, 16 i 17 de març.

Més informació: http://www.ripoll.cat/

 

20a Fira del Brunyol de l’Empordà a Figueres

Coincidint amb la Fira de Sant Josep, les pastisseries de Figueres, treuen al carrer, per a la seva venda i degustació, més de 500 kg de brunyols. És una bona oportunitat per degustar els brunyols de l’Empordà, elaborats amb farina, ous, oli, llet, sucre, llimona, anís, coriandre… segons les receptes de cada família. També es poden fer tastos amb un gotet de garnatxa o una copeta de cava.

Dates: 16 de març a partir de les 10 del matí i durant tot el dia.

Més informació: http://www.amicsdesantjosep.cat/

 

Fem bullir l’olla! Mercat de l’olla i la caldera de Caldes de Montbui 

Caldes de Montbui celebra els dies 16 i 17 de març una festa en la que la caldera és protagonista.  Al llarg dels anys s’ha erigit com una trobada d’artesans i una gran festa gastronòmica en la qual es fa bullir una olla gegant amb una capacitat de 1.600 litres, la més gran de Catalunya. Durant dos dies es podrà visitar les més de 160 parades que ofereixen productes artesanals i degustacions. També hi haurà altres activitats, com ara tallers.

Dates: 16 i 17 de març

Més informació: http://www.caldesdemontbui.cat/

 

V Fira de l’Espàrrec a El Port de la Selva

L’espàrrec de bosc és el protagonista d’aquesta festa que tindrà lloc els dies 16 i 17 de març.  La fira serà el dia 17, amb parades d’artesania i amb noves receptes que es podran degustar als estands de les botigues i als restaurants participants a la fira.

Dates: 16 i 17 (la fira només el 17)

Més informació: http://ca.elportdelaselva.cat

 

10a Fira de l’Oli i la Pedra de Vinaixa

La Fira té l’objectiu de donar a conèixer l’oli verge extra D.O.P. Les Garrigues i les indústries de la Pedra de Vinaixa. A banda dels expositors i productors locals, també hi haurà un programa d’activitats que inclou una caminada popular, un tast d’oli, i un dinar popular. La Fira de l’Oli i la Pedra omplirà de parades amb productes típics els carrers del poble. La Cooperativa del Camp estarà oberta pels que vulguin visitar les instal·lacions, fer tastos del nou oli i comprar algun dels productes que s’ofereixen.

Dates: 17 de març a partir de les 9 hores.

Més informació: http://www.cooperativadevinaixa.cat/site/

 

I també Fira de l’Embotit a Bescanó i a Olot.

Foto: Cooperativa de Vinaixa