La Mostra Internacional de Documentals ‘olot.doc’  arriba a la seva 8a edició que tindrà lloc del 14 al 17 de març a la capital de la Garrotxa. En total es projectaran 16 treballs de diverses procedències (Xina, Índia, Estats Units, Polònia, Holanda, Àustria, Catalunya, País Basc o Madrid)  amb l’objectiu de “continuar oferint una programació de qualitat que permeti apropar la societat al món del documental”.

 

Alguns dels documentals que es podran veure a l’olot.doc 2013:

Món petit, de Marcel Barrena

La història de l’Albert Casals, que viatja des dels quinze anys sense diners, sense equipatge i sense poder caminar. El veurem davant el seu repte més ambiciós: arribar exactament al punt del planeta més allunyat de casa seva. L’acompanya en l’aventura la seva xicota, l’Anna, i una càmera de mà. Amb la presència del director, Marcel Barrena, i del protagonista, Albert Casals.

Tràiler:

Pura Vida de Pablo Iraburu i Migueltxo Molina

El documental més vist a Espanya durant el 2012, amb 22.000 espectadors. Reconstrueix els quatre dies que va durar l’operació de rescat de l’alpinista Iñaki Ochoa de Olza a l’Annapurna.

El despertar de les places. Un any de 15M, de Lluc Güell Fleck i Jordi Oriola Folch

Analitza el moviment 15m mitjançant sis persones que es reuneixen, un any després, per repassar el que van viure a l’acampada de Barcelona. Amb la presència del director Jordi Oriola.

Pau Escalé. Go to the parad-ice, d’Eduard Miguel

Un documental sobre la vida d’aquest esportista i la seva passió per l’escalada extrema.

The human tower, de Ram Devineni i Cano Rojas

Tres cultures —la catalana, la xilena i l’índia— miren de fer el mateix: sumar esforços per obtenir un èxit col·lectiu: la construcció de castells humans a Vilafranca del Penedès, a Santiago de Xile i a Bombai.

Un tros de formatge, de Joan Maia

Amb el rerefons del drets dels pobles a decidir el seu futur, aquest documental presenta el conflicte basc d’una manera innovadora: ofereix una mirada propera dels grans fets, explica la història amb lletra petita, des de la proximitat, l’intimisme i l’humor.

Otra noche en la tierra, de David Muñoz

Un viatge pels carrers del Caire de la Primavera Àrab, on taxistes i passatgers aprofiten la privacitat del taxi per comentar què està succeint a Egipte. Amb la presència del seu director, David Muñoz.

 

Seus de la Mostra: el Centre Catòlic d’Olot,  el Teatre Principal i els Cines Olot.

Preu de les entrades: 3 i 4 €. Abonament per a tota la mostra: 15 €

Programacióhttp://www.olotdoc.com/programacio-2013/

La Mostra olot.doc la formen un grup de garrotxins i garrotxines constituïts en associació cultural. Per a més informació: http://www.olotdoc.com/