“Deixa’t seduir” és el lema de la novena edició de la Mostra Internacional de Documentals Olot.doc que se celebrarà del 13 al 16 de març a la capital de la Garrotxa. En aquesta edició s’han rebut un total de 278 originals, el doble que l’any passat, entre els quals s’han escollit els 16 títols que configuren la programació.

                 Els records glaçats

Els documentals més destacats d’aquest any són Asier eta biok, d’Aitor Merino i Amaia Merino–  la visió del conflicte basc a través de l’amistatEls records glaçats, d’Albert Solé –el viatge de retorn a l’Antàrtida de la  microbiòloga Josefina Castellví, que serà present a Olot–, Un dia, tres hivernsrealitzat pels alumnes de l’IES La Garrotxa, narra les experiències viscudes en el seu viatge a la Xina per conèixer els familiars d’una companya de classe–, Kuchu, de Malika Zouhali-Worrall i Katherine Fairfax Wright –sobre el col·lectiu lèsbic, gai, bisexual i transsexual a Uganda –, Felicidad. Tierra prometida, de Laurent Hasse – una reflexió sobre la felicitat i el sentit de la vida –,  Memòria d’aquells meravellosos seixanta a Olot, d’Eduard Miguel  la dècada dels seixanta a través dels grups de música de l’època a Olot i comarca –, Serrat y Sabina. El símbolo y el cuate,  de Francesc Relea, entre altres.

La mostra es completarà amb dues exposicions fotogràfiques: “Àlbum de famílies” de Catalina Gayà i Mattia Insolera, un apropament a set famílies homoparentals en la seva vida quotidiana (Can Trincheria, del 12 al 23 de març) i “China Beats” de Jana Gràcia, un passeig fotogràfic  per la Xina des de la mirada d’un grup d’alumnes de l’Institut La Garrotxa (Ateneu Central, del 8 de març al 18 d’abril)

També el dissabte 15 de març la plaça Major d’Olot s’omplirà de parades per rebre la Fira del Cinema, una mostra amb productes relacionats amb el setè art.

Per a més informació sobre la programació, horaris i seus: http://www.olotdoc.com/programacio-2014/