El Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles (CLAM) arriba, del 8 al 18  de maig, a la seva onzena edició. El certamen, que enguany tindrà la igualtat com a eix central, té com a objectiu la difusió i promoció de pel·lícules que contribueixin a promoure valors no materials com la Solidaritat i els Drets Humans.

Sota el lema “La igualtat, és possible?” el CLAM obre un cicle de tres anys de durada al voltant de tres valors claus per als drets humans i que van ser els principis de la Revolució Francesa: “Liberté, egalité et fraternité” (llibertat, igualtat i fraternitat).

Una de les novetats d’aquesta edició és que, primer cop a la seva història, el certamen es converteix també en un festival de llargmetratges. En total es projectaran 36 pel.lícules (entre curts i llargmetratges) de 21 països diferents, la gran majoria de les quals són inèdites al nostre país. Entre els convidats d’aquest any figuren noms destacats del món del cinema com els directors José Luis Cuerda i Imanol Uribe o l’actor Eduard Fernández.

Activitats del CLAM 2014

· XI Concurs de curtmetratges 
· Concurs de llargmetratges
· Pantalla Oberta (films de ficció, animació o documentals)
· Noves vies
· Sessions dedicades al públic més jove
· Programació Off CLAM
· Lliurament del Premi Pere Casaldàliga
·
Taller de cinema documental amb smartphone
· Cursa per la igualtat
(el dia 17 de maig)

Les seus seran l’Auditori Agustí Solé i Mas i el CentreCultural la Creueta, de Navarcles.

Més informació i tota la programació a: http://www.clamfestival.org/