Aquest cap de setmana proposem una agenda completa d’activitats a la Pobla de Massaluca, poble de la Terra Alta, Tarragona. El motiu és donar-li la benvinguda a l’estiu fent esport, salut i cultura a la natura.

Enmig d’una zona privilegiada, amb excel·lents vistes sobre el riu Ebre, i recentment  declarada Reserva de la Biosfera de la Unesco,  es pot descobrir tot un entorn fortificat que formà part de la línia defensiva construïda al llarg del riu d’Algars per protegir el territori català d’una invasió franquista. Es tracta de la Punta del  Duc, dintre del terme municipal de la Pobla de Massaluca

 

Tot seguit us detallem l’agenda del cap de setmana:

 

Dissabte 22

De 10:00 a 11:30: Tast de Marxa Nòrdica. Es tracta d’una tast d’iniciació a la Marxa Nòrdica, una modalitat de pràctica saludable en la que s’optimitza la part superior del tronc al caminar utilitzant bastons, fet que incrementa la combustió de calories sense ser una activitat agressiva.

L’activitat començarà al camp de futbol i es farà una breu sortida per practicar.

De 21 a 24:00 Donarem la benvinguda a l’estiu fent una excursió amb pícnic tot just a la Punta del Duc, reserva de la Biosfera de la Unesco, on veurem pondre el Sol sobre el Riu Ebre i tornarem de nit amb frontals i llanternes.

El punt de trobada es farà a la Plaça del poble.

 

Diumenge 23:

De 7:30 a 13:30: Conjuntament amb l’Associació Esportiva Massaluca, organitzadora entre altres de la Cursa Popular Massaluca i la Cursa de Muntanya dintre del circuit de les Terres de l’Ebre “Serra de les Fites”  es farà una excursió al Castellet de Faió. Una excursió de dificultat mitjana més que res per la duració, d’unes 6 hores.

El punt de trobada és a la Plaça Replaceta,  i s’anirà en cotxes fins al punt d’inici de l’excursió.

21:30 Revetlla i Sopar a la Plaça Major.

L’Ajuntament de la Pobla de Massaluca organitza aquest sopar de germanor, on no hi faltarà la coca, el cava , el sopar i una disco-mòbil per moure l’esquelet després de sopar!

 

Dilluns 24

De 9:00 a 12:00: Visita guiada a les Trinxeres de la Punta del Duc on s’explicarà les peculiaritats d’aquesta línia defensiva construïda per la Generalitat de Catalunya en temps de la República per tal de defensar-se del front d’Aragó.  Arribarem fins a la Punta del Duc per tal gaudir de les magnífiques vistes i si tenim sort, gaudirem del vol del voltor i l’àguila cuabarrada.

El punt de trobada és la Plaça de la Glorieta.

- Cal reservar amb un dia d’antelació al telèfon 675 08 80 67

- Totes les activitats són per a tots els públics menys l’excursió al Castellet de Faió (de dificultat mitjana per la duració de l’excursió)

- Preu per activitat/persona: 10 € + opcionals: 5 € desplaçament amb furgoneta  + 5 € bosseta picnic per a l’excursió nocturna (entrepà, fruita i refresc)

- Inclou assegurances mèdiques, guia instructor i lloguer de bastons.

- Cal portar barret, protecció solar, roba còmoda i calçat esportiu.

Més informació: http://www.esdifferent.com/

robert.roch@esdifferent.com

t. 675 08 80 67

 

Fotografia: commons.wikimedia.org