El Dia Internacional dels Museus se celebra anualment, des de l’any 1977, cada 18 de maig. Durant tot el dia – i també en molts museus a la nit- es pot gaudir de diferents activitats culturals:  jornades de portes obertes, tallers, visites teatralitzades,  itineraris culturals, música… L’any 2012, van participar en aquest esdeveniment un total de 32.000 museus de 129 països.

Sota el lema d’aquest any “MUSEUS (memòria + creativitat)= PROGRÉS SOCIAL”, arriba una nova edició que a Catalunya ofereix múltiples propostes.

- La Nit dels Museus a Barcelona: la 9a edició d’aquesta activitat nocturna se celebra a més de seixanta museus de Barcelona i l’àrea metropolitana que obren les seves portes de franc de 19 a 1h. Exposicions, visites comentades, concerts, tallers, dansa, copes a la fresca…

Lleida de nitEl Museu de l’Aigua de Lleida presenta l’espectacle Playing Stopped Movement,  que fusiona la dansa amb la fotografia i el vídeo per plasmar sobre l’escena el moviment de la natura. S’oferiran dues sessions de 20 minuts cadascuna a les 21h i les 22h. Les exposicions del museu estaran obertes de 20 a 24h. Entrada lliure. Per sisena vegada, els centres d’art de Lleida obriran  amb un horari especial, fins a les 12 de la nit.

Museus de Girona: El Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu del Cinema, el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Història de Girona o el Museu d’Història dels Jueus  són alguns dels museus que es poden visitar gratuïtament durant la jornada de portes obertes.

La Nit dels Museus a Vilanova i la Geltrú: Una nit. Sis Museus. El Centre d’Art Contemporani LA SALA, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Museu del Mar, el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i el Museu del Ferrocarril de Catalunya obriran les seves portes de nit i també oferiran diverses programacions musicals. Durant el dia també hi haurà jornada de portes obertes.

Dia dels Museus/Nit dels Museus a Tarragona: El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu del Port de Tarragona, el Museu d’Història de Tarragona, el CA Tarragona Centre d’Art o el Museu d’Art Modern de Tarragona són alguns dels museus que també celebren el Dia Internacional dels Museus.

Pots consultar totes les activitats del DIM (Dia Internacional dels Museus) a les diferents poblacions de Catalunya aquí.