Un any més, els seguidors dels documentals musicals tenen una cita a Vilanova i la Geltrú. La Mostra de Documentals Musicals Docanrol arriba a la seva quarta edició amb la projecció de dos excel.lents documentals al Cinema Bosc. L’edició d’enguany se celebrarà per primer cop en dos caps de setmana.

La mostra s’inaugurarà el divendres 10 de maig amb el documental de l’any, el multipremiat  Searching for Sugar Man, del director suec Malik Bendjelloul. Una excel.lent oportunitat per descobrir el perquè aquesta història sobre la vida de Sixto Rodríguez, un dels millors músics del segle passat, (tot i ser fins fa poc desconegut arreu, excepte a Sud-Àfrica), ve avalada per la crítica i l’èxit de públic a tot el món. El documental narra, de forma captivadora i estimulant, la recerca d’aquest misteriós músic, que a finals dels anys 60 va enregistrar dos magnífics discos de folk-rock protesta que van passar desapercebuts al mercat nord-americà però que van ser tot un éxit a Sud-Àfrica. Des de la seva estrena ha guanyat premis tan importants com: Oscar 2013 i BAFTA al millor documental; Critics’ Choice Movie Awards; Directors Guild of America Awards; IN-EDIT 2012; o el Premi Especial del Jurat al Sundance Film Festival entre d’altres.

Rodríguez actuarà per primer cop a Catalunya d’aquí uns dies al festival barceloní Primavera Sound.

La segona projecció del Docanrol serà el divendres 17 de maig. És tracta d’una pel.lícula realitzada a Catalunya i fa molta il·lusió poder afirmar que està a l’alçada de molts títols internacionals. A Film About Kids and Music, del realitzador Ramon Tort,  és un documental sobre la Sant Andreu Jazz Band. La jove orquestra, dirigida per Joan Chamorro, reuneix a nens i nenes d’entre 6 i 18 anys al voltant d’un repertori de jazz clàssic que omple els auditoris més importants de país. La pel·lícula és un viatge guiat pel director de la orquestra, que ens submergeix en el seu mètode d’ensenyament, tan singular com els resultats que genera. Aquest fascinant projecte és fruit del seu treball des d’una escola municipal de música; els nens no han passat cap càsting per formar part de l’orquestra. Una història que ens farà vibrar amb la posada en escena del talent d’aquests nens i nenes i ens emocionarà a través de totes les sensacions que són capaços de despertar. En paraules del seu director: “Energia vital, víscera, tendresa, suor, alegria i, sobretot amor”.

Premis: IN-EDIT 2013 (Documental guanyador Secció Nacional); 10è Festival Internacional de Cinema Documental Musical de Barcelona (Guanyador)

Les entrades es podran comprar a la mateixa taquilla del Cinema Bosc abans de cada sessió per 5 euros. Cada projecció tindrà un afterparty al Bar Lotus, amb dj’s i jocs musicals relacionats (o no) amb el Docanrol.

 

RRRMAGAZÍN amb la col.laboració de DOCANROL et regala 4 entrades dobles per a cada projecció.

Què has de fer? Molt fàcil:

1) Ser seguidor de les pàgines del facebook de noavorreixis i Docanrol.

2) Escriure un comentari en aquest post dient quin tipus de música t’agrada. (Indica’ns, si us plau, el teu nom i cognom)

- Automàticament entraràs en el sorteig d’una entrada doble per veure  Searching for Sugar Man aquest cap de setmana.

- IMPORTANT: La recepció de respostes es tancarà dijous 9 de maig a les 20:00. A partir de les 21:00 anunciarem al facebook els (les) guanyadors(es).

- Les persones guanyadores caldrà que us poseu en contacte amb nosaltres per recollir les entrades al mateix Docanrol el dia de la projecció. Cada persona només pot participar amb un comentari.

DIVENDRES 10 MAIG
20:00h CINEMA BOSC

La setmana vinent regalarem 4 entrades dobles pel documental A Film About Kids and Music.

Sort!

Per anar obrint boca, et deixem amb els tràilers: