No tenia previst quedar-me a casa per la Diada però després d’un matí observant, des de la meva finestra, els preparatius de la Via Catalana vaig decidir que el meu balcó m’oferia un punt de vista immillorable per viure en directe un esdeveniment únic. Alhora era també una ocasió extraordinària per retrobar-me amb la fotografia, la meva assignatura pendent des de fa anys.

Sempre seguia amb molt d’interès el blog Diario de un fotógrafo profesional del tristament desaparegut fotògraf Paco Elvira. Admirava les fotografies que era capaç de fer des de la finestra del seu pis de Barcelona. Em preguntava sovint quines fotos hauria fet tenint un altre escenari, la platja per exemple. Serveixin aquestes fotos com el meu petit homenatge a aquest gran fotoperiodista.

La primera fotografia està presa a les 13:35 hores i l’última quatre hores després, a les 17:35. La ciutat és Badalona.