La Seu d’Urgell acollirà els dies 19 i 20 d’octubre una nova edició de la mil.lenària Fira de Sant Ermengol. En el marc d’aquest esdeveniment tindrà lloc  la 19a edició de la Fira de Formatges Artesans dels Pirineus. 

Un escrit, datat de l’any 1048, converteix la Fira de Sant Ermengol en la fira documentada més antiga de la Península Ibèrica. La ubicació de la ciutat, en una estratègica cruïlla de comunicacions pirinenques, afavoria tota mena d’intercanvis comercials.

Aules de tast, concurs de formatges, un espai Km0, visites guiades, teatre, una mostra ramadera, un espai per a entitats i institucions, una fira d’artesania, més de 300  parades ambulants… Amb la fira, la capital de l’Alt Urgell esdevindrà un any més durant tot el cap de setmana el gran aparador de la ciutat, de la comarca i del territori.

Què trobar-hi:

La Fira dels formatges

40 artesans formatgers dels Pirineus – catalans, aragonesos, navarresos, bascos i francesos – oferiran més de 100 varietats de formatges.  L’entrada és gratuïta, es poden adquirir tiquets de degustació que donen dret a 5 tastos de formatge, vi o cervesa artesana per 8€.

La Fira d’Artesania

Exposició i venda de productes el.laborats per artesans. Mostra de prop de 70 parades d’artesans d’arts i oficis dels Pirineus que oferiran demostracions de la seva feina.

Espai Tast Km-0 Gustum

Espai de degustació en forma de tast dels productes alimentaris de l’Alt Urgell i el Baridà: embotits, confitures, melmelades, olis, vins, cerveses, pans i coques, xocolates…

I també:

Mercat de segona mà
Territori actiu: Amb tasts de marxa nòrdica, excursions amb burricleta, passejades a cavall…
Exposició de cotxes clàssics i maquinària agrícola de l’Alt Urgell

La fira té lloc al Casc antic i a l’eixample de la ciutat. Pots descarregar-te tot el programa aquí.

Més informació a: http://www.firasantermengol.cat/

Foto: Fira de Sant Ermengol