Flamingo Pride és un divertidíssim curt de dibuixos animats que narra la història de l’únic flamenc heteresosexual que, mentre busca desesperadament l’amor, observa deprimit com els seus congèneres s’ho munten d’allò més bé al festival de l’orgull gai (flamenc).

Tomer Eshed, director i animador israelià, se’n riu dels estereotips heterosexual/homosexual, de les plumes, i de les plàcides però també avorrides vides familiars. Sembla però que els flamingos no és poden treure del damunt la etiqueta de rosa, i no només per Pink Flamingos

Veient-lo, impossible no pensar en el fabulós documental Nòmades del Vent. Però també en el genial relat Narrativa hetero del llibre Mar Gruesa, de Martin Amis (on recrea un món on els heterosexuals són minoria), en Queer as folk, en Walt Disney i en el final antològic de Seven Chances de Buster Keaton. (Deixo un fragment d’aquesta última pel.lícula amb una música afegida que no li queda gens malament…)

Pride Flamingo és un dels curts que es van projectar a la Cloenda de l’Animac i un dels 5 curts nominats al prestigiós Cartoon d’Or.

Si tens curiositat per descobrir com s’ha realitzat tota la postproducció digital i les complexes escenes de la festa pots veure-ho aquí.

Espero que us agradi!

Un fragment de la seqüència final de Seven Chances (Amb música de Goldfrapp!)

 

 

Flamingo Pride es un divertidísimo corto de dibujos animados que narra la historia del único flamenco heteresosexual que, mientras busca desesperadamente el amor, observa deprimido como sus congéneres se lo montan genial en el festival del orgullo gay (flamenco).

Tomer Eshed, director y animador israelí, se ríe de los estereotipos heterosexual / homosexual, de las plumas y de las apacibles pero también aburridas vidas familiares. Parece sin embargo que los flamingos no se pueden sacar de encima la etiqueta de rosa, y no sólo por Pink Flamingos …

Viéndolo, imposible no pensar en el fabuloso documental Nomades del Viento. Pero también en el genial relato Narrativa hetero de libro Mar Gruesa, de Martin Amis (donde recrea un mundo donde los heterosexuales son minoría), en Queer as folk, en Walt Disney o en el final antológico de Seven Chances de Buster Keaton. (Dejo un fragmento de esta última película con una música añadida que no le queda nada mal …)

Pride Flamingo es uno de los cortos que se proyectaron en la Clausura de l’Animac y uno de los 5 cortos nominados al prestigioso Cartoon d’Or.

Si tienes curiosidad por descubrir cómo se ha realizado toda la postproducción digital y las complejas secuencias de la fiesta puedes verlo aquí.

¡Espero que os guste!