Com cada any pel mes de maig Girona omple els seus carrers, places, patis i monuments de flors. De l’11 al 19 de maig l’exposició ‘ Girona, Temps de Flors‘, que aquest any arriba a la seva 58a edició, convida a tots els visitants a gaudir de la ciutat i del seu patrimoni artístic convertit en un espectacle visual de colors, olors, sensacions i creativitat.

Enguany l’exposició comptarà amb 145 espais florals, dividits en 84 patis, 51 exposicions florals i 10 jardins, a més de 4 espais al barri de Vista Alegre i al carrer del Carme. Els espais florals agrupen un total 195 projectes presentats per diferents artistes nacionals i internacionals. Aquest any es recuperaran espais com el claustre de Sant Pere de Galligants, l’església del Sagrat Cor, el pont de les Peixateries Velles o la rambla de la Llibertat.

Fins el dia 11 de maig podràs gaudir d’exposicions florals a diferents espais de la ciutat, fires d’art, d’artesania, concerts, tallers sobre plantes, concurs de flors, itineraris culturals, concurs de fotografia, jornada de portes obertes als museus i patis de la ciutat i moltes més activitats que pots consultar aquí.

‘Girona Temps de Flors’ es va celebrar per primer cop l’any 1954 organitzat per la “Regiduria Provincial de la Hermandad de la Ciudad y el Campo de la Sección Femenina de F.E.T. y de la J.O.N.S. y Patrocinado por el EXCMO. AYUNTAMIENTO DE GERONA”. Resulta curiós veure l’evolució dels cartells en les seves diferents edicions i els seus canvis de nom. L’any 1978 el cartell va incorporar per primer cop el nom en català: XXIII Concurs Exposició Floricultura.

 

 

Pots veure tots els cartells aquí