El segon Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT 2013), que se celebra aquesta setmana entre el dimecres 26 i el diumenge 30 de juny a la part alta de la ciutat, aplega un total de sis obres provinents de l’Argentina, l’Uruguai, el Regne Unit i Espanya, entre d’altres. Tarragona –Patrimoni de la Humanitat des de l’any 2000- es converteix en l’aparador idoni pels nous talents i dramatúrgies, ja que disposa d’un riquesa arquitectònica perfecta i emblemàtica per transformar-la en espai teatral.

    Los ojos, de Pablo Messiez

 

Fem un repàs a les obres que aterren aquesta setmana al FITT 2013.

A Los Ojos, de Pablo Messiez (Madrid), una comèdia dramàtica ens parla sobre la recerca d’un lloc en el món, la fragilitat de les relacions i la capacitat aclaridora de la distància. Dimecres, 26, a les 21 hores al Teatre Metropol.

L’endemà a les 22 hores, al Conservatori de Música, el director Hugo Guzmán presenta Cuentos Cruentos, una comèdia musical amb visió irreverent de velles històries: els set nans estan a l’atur, els tres porquets no troben una casa digna, Alícia es perd per culpa de les pastilles al País de les Meravelles, etc. La versió original és de Cuarteto i Teatre Calàmine.

El loco y la camisa, de Banfield Teatro Ensamble (Argentina), versa sobre la bogeria i la seva definició desdibuixada. De com una família amaga el seu boig, l’únic que expressa allò que veu sense filtres. Si hem de jutjar la qualitat per la quantitat de representacions aquesta comèdia dramàtica s’enduria la palma. Podem assistir a les Voltes del Pallol, divendres 28 i dissabte 29, a les 20.30, i diumenge 30, a les 19.30.

També es podrà veure Las Julietas, del Col·lectiu de Teatre la Morena (l’Uruguai), al Col·legi d’Arquitectes de Tarragona, divendres 28 a dos quarts d’onze. Sota la direcció de Marianella Morena, quatre actors reinterpreten el clàssic Romeo i Julieta; amb la identitat del mascle uruguaià, amb un llenguatge propi, molta experimentació i sentit de l’humor, tal com descriu la peça teatral la directora.

A The Furies, the Kindle Theatre Company (Regne Unit), es barreja amb contundència rock, metal i soul amb text i poesia per tornar a explicar la tragèdia grega de Clitemnestra: l’enveja, la ira i la venjança. Aquest concert teatral es podrà veure amb subtítols en castellà a Casa Canals dissabte 29, a les 22.30. No apta per a menors de 14 anys.

Que vaya bonito, de Jorge Yamam Serrano (Cia TeatrodeCerca, Barcelona), s’interpretarà diumenge 30 de juny a les 22.30 a Casa Canals. La companyia vol arrossegar el públic en el viatge emocional que suposa l’obra: la festa de comiat del David, que deixa tot enrere per viure el seu somni. O és una excusa per començar de zero i deixar la disfressa i la màscara que ha estat fins ara?

Les entrades tenen un preu únic de 16 euros i es poden comprar a www.tarracoticket.cat, al Teatre Metropol i als espais de representació una hora abans de les funcions (sempre que hi hagi entrades disponibles).

 

Per saber més detalls sobre el FITT 2013 –organitzat per Sala Trono-, així com conèixer les fitxes tècniques de les obres i els espais on es representaran, visiteu el web oficial del festival internacional de Teatre de Tarragona. http://www.fitt.cat/