Fa uns dies, passejant pel carrer vaig trobar-me aquesta “model” i vaig decidir endur-me-la a casa. Tots els retocs digitals els faig sempre amb editors no professionals. Molta gent em pregunta com puc treballar sense el editor més conegut de tots… Vull ensenyar-vos com, amb editors senzills, es poden fer coses molt variades i amb molt bon resultat.

Aquest és el procés que he segui amb “la model del carrer”.

1. Aquesta és Ella. A primera vista, sembla una mica passada de moda  però amb un angle, una llum, i un fons… li podem trobar el seu costat bo.

2. Com que l’arracada la trobo horrible he decidit “canviar-la”. Per això o l’esborrem (cada editor té la seva manera de fer-ho) o la tapem.

En aquest cas, la taparem superposant (fent-la més petita) i movent la flor fins al seu lloc (1ª capa que ja estic afegint; des de l’editor més professional, fins a petitets on line, bastants, ens ho deixen fer; només cal investigar una mica per, si ho tenen, trobar-ho)

3. Busco un “”esquelet”" de papallona (que es pot dibuixar amb un retolador, que és molt fàcil, o buscar entre imatges gratuïtes per dissenyadors, o aprofitar una foto d’una excursió pel camp, retallant); nova capa.

4. Fondre no pot ser més fàcil: quan demanes “capes” també s’obra un ventall de maneres de superposar-les. Des de només damunt, amb opacitat o més o menys transparència, a uns grups de famílies d’efectes (que més o menys, van coincidint en els diferents programes: llum, color,textures … està previst i pot ser l’aspecte que busques, o un punt de partida per arribar al que desitges)

5.  Canvi de color dominant (estic fent una “sèrie” amb aquest bustillo, i per fer cada imatge diferent): Manen freds.

6. Afegeixo una altra imatge (com una “capa” més).Les flors, són de fa dos anys, una foto feta amb el mòbil, tocada amb Picasa3.

7.  I una nova imatge més al damunt, amb l’opció “saturació” (de composició, o capa, o el nom que faci servir cada editor…

8. Esborro tot el que no sigui flor, i una mica més (per obrir “forats” que deixin veure el que hi ha sota; una mica d’efecte “desgastat”)

9. Dues papallonetes més, (aquestes venen d’un blog per dissenyadors que es diu Recursos 2D, gratuits, però per us personal o per fer pràctiques, no per us comercial en plan publicitat i tal, tot i que alguns, menys, sí que ho permeten)

Com en el cas de les flors anteriors, agafo només la part que m’ha fet gràcia.

10. I heus aquí el resultat i algunes variacions més amb la mateixa model. A què no sembla la mateixa?

Eliezer Salvans a facebook