Un any més, Lleida esdevindrà durant quatre dies la capital mundial de l’animació. Del 28 de febrer al 3 de març tindrà lloc Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida, que enguany arriba a la seva 17ª edició.

Projeccions de films recents i clàssics, presentacions, conferències, tallers, taules rodones, portfolio sessions, esmorzars amb els autors, concerts i moltíssimes més activitats converteixen aquesta mostra en una cita imprescindible per als amants del cinema i de l’art en general.

Animac torna a apostar per ser un festival de cinema obert  i participatiu, oferint al públic i a estudiants la possibilitat de compartir amb els experts invitats els seus projectes a les Portfolio Sessions o als Esmorzars amb els autors. El sector de l’animació tindrà el seu punt de trobada a l’Elevator’s Pitch.

Tràiler de presentació de l’Animac 2013:

Algunes propostes d’Animac 2013

A TRAVÉS DE LA REALITAT

Un repàs al cinema documental fet amb animació. Projeccions i conferències sobre les possibilitats creatives de l’animació documental.

ANIMAC CARTOON, LA PANTALLA DE LA INDÚSTRIA

Una nova secció: una pantalla oberta a la indústria on es projectaran les produccions comercials més recents d’animació per a la televisió.

SESSIONS DE CURTMETRATGES AMB LA MILLOR ANIMACIÓ DEL MÓN

Les millors propostes d’animació recents.

CONVIDAT ESPECIAL D’ANIMAC 2013: 

El convidat d’aquest any d’Animac 2013 serà el jove talent de l’animació Theodore Ushev.

ESPAI ANIMACREA

Un espai obert a tothom on es podrà passejar, experimentar amb diferents tècniques d’animació, o conversar amb els realitzadors. L’”Espai kids”, serà un espai perquè nens i nenes tinguin la primera trobada amb el món de l’animació.

PETIT ANIMAC

Sessions de films per al públic infantil i familiar.

ANIMAC DE NIT

Concerts a diferents espais.

 

Informació

Entrada general de dia: 9 € / reduïda 5 €

Entrada petit Animac: 3 € preu per sessió / entrada única (nens i adult)

Abonament 4 dies + Catàleg: 30 € / reduïda 20 €

L’entrada a l’espai Animacrea i a Esmorzar amb els Autors és gratuïta.

Programació i més informació: http://www.animac.cat/mostra/programacio