Seguim amb la secció que ens apropa cada setmana, a través d’una foto, a MicroCatalunya; un viatge pels pobles més petits de Catalunya, un projecte del periodista Marc Serena i del fotògraf Edu Bayer.

La Microfoto de la setmana l’hem trobada aquest cop a Ossera, un micropoble de l’Alt Urgell situat en un turó, a 1.250 metres d’altitud. El poble, com tants d’altres, va quedar despoblat als anys 60 però a partir de l’any 1978 l’arribada d’artesans de diferents països (Holanda, Suïssa, Amèrica del Nord) i de joves que abandonaven Barcelona per viure  una vida més senzilla i natural va donar-li vida un altre cop.

Des de fa uns anys Ossera és conegut com el poble dels artesans. Hi trobareu la Núria Rosell que fa melmelades, l’escultor i ceramista Nico de Winter, l’herbolària Suzette Böhringer, l’artista Jaume Rovira, el Raül i la Mercè de la formatgeria Serrat Gros…

La Maria Minguell, que fa 82 anys que viu a Ossera, ho té molt clar:

«He nascut i he viscut tota la vida en aquest poble lluny de tot. Però,no m’he avorrit mai!»

«Els joves no haurien de marxar a l’estranger a guanyar-se la vida. Que vinguin aquí a la muntanya i que es muntin una oficina on treballin per Internet»

«Si tothom tingués el mateix bon humor que nosaltres… Lo món aniria més bé!»

 

Clica damunt de la fotografia, entraràs a un micropoble!

Fotografia: Edu Bayer

La Microfoto de la Setmana .4

Descobreix altres històries de MicroCatalunya a: http://www.microcatalunya.cat/

Col · labora amb Microcatalunya!