La Vilella, més que un teatre, un espai on veure el nostre món a través de les arts escèniques.

A finals de l’any 2013, el desig i l’empenta dels membres de la companyia de teatre Sargantana (fundada 10 anys abans per Jordi Pérez i Dani Carles), van reconvertir una antiga fàbrica de sifons abandonada, del barri del Poble-sec de Barcelona, en un actiu espai cultural. A la falda de la muntanya de Montjuïc, trobem actualment diferents sales polivalents per cuinar una àmplia carta de propostes artístiques. Amb un objectiu molt clar: crear, investigar, desenvolupar i compartir les seves produccions escèniques amb el públic i donar cabuda a creadors i els seus projectes.

En paraules de Jordi Pérez, director artístic de la companyia, la Vilella és “un espai de trobada entre companyies, públic i tota la gent implicada en el món teatral per intentar trobar quin sentit té el teatre en el món en què vivim.”  Però no és només un teatre, sinó també un espai on s’uneixen formació, investigació, creació i exhibició. Les sales de l’antic edifici aixopluguen diferents propostes interdisciplinars (teatre, art, fotografia, pintura…) sempre amb un nexe en comú: la investigació artística. Les seves instal·lacions acullen també l’Iam Studio, un centre dedicat a l’actor i la formació de professionals amb una gran varietat de cursos (tècnica vocal, interpretació, dansa contemporània, aikido o cant coral entre d’altres).

Anar a la Vilella és compartir vivències, abans i després de la funció. És conversar, debatre, prendre una cervesa i mirar un quadre, o una fotografia; reflexionar en veu alta amb els intèrprets. Descobrir que aquelles parets que s’han transformat per a tu en mons simbòlics són un lloc al qual voldràs tornar sovint. Finalment, també endur-se preguntes cap a casa… I és que els “laboratoris” de les arts no fabriquen certeses, més aviat al contrari: apassionants complexitats.

El nou muntatge de la Companyia Sargantana: La Plana

Un menjador instal·lat en un petit turó acull tres personatges que han fet d’aquest espai casa seva i de la companyia mútua, una família. Un vespre, mentre sopen, els esdeveniments els sorprenen. Tot allò que cada dia podien seguir per la televisió, els envaeix i transforma les seves vides, i potser les d’un país sencer.

Fins a quin punt estem preparats per a poder imaginar un nou sistema polític, social o econòmic?”

REGALEM 2 ENTRADES DOBLES per veure “La Plana” 

Per gentilesa de La Vilella, us oferim 2 entrades dobles per veure La Plana que estarà en cartell tot el mes de febrer.

Per participar en el concurs només has de ser seguidor del Facebook i/o  Twitter de l’rrrmagazín i afegir un comentari en aquesta mateixa entrada del blog responent una pregunta molt fàcil: Quina és l’última obra de teatre que has vist? 

Sortejarem 2  entrades dobles per veure La Plana entre totes les persones que responguin la pregunta fins el dimecres 18 de febrer a les 12 h (no seran vàlids els comentaris a les xarxes socials). El resultat del sorteig es donarà a conèixer el dimecres 18,  en aquest mateix espai i a través del Facebook de no avorreixis. Els guanyadors seran informats via mail. Sort!

Les sessions són: de dijous a dissabte a les 21:00 i diumenge a les 20:00 h. Per a més informació consulta aquí.

Si t’agrada el projecte de La Vilella i vols estar al dia de les seves propostes escèniques, pots fer-te’n amic, soci o col·laborador, gaudiràs de molts avantatges!

 

Aquestes són les persones guanyadores de 2 entrades dobles:

MARGA

GARAZI ORUETA

 

Enhorabona!! I moltes gràcies a tots per la vostra participació!

 

Fotos: La Vilella i Mita Oliver