L’Associació Llibres Lliures, basada en la solidaritat i la difusió de la cultura, obrirà el proper 30 d’agost la primera llibreria gratuïta de Catalunya al carrer Cantàbria, 72 de Barcelona.  L’objectiu de l’associació es fer arribar els llibres a totes aquelles persones que desitgin tenir-los (sense necessitat de tornar-los), d’una manera totalment gratuïta i difondre així la cultura, creant un projecte que lluiti contra la crisi.

Els llibres portaran un segell amb la llegenda: “Aquest llibre és lliure, ni es compra ni es ven”. Tothom que vulgui, podrà visitar l’associació i emportar-se els llibres sense cost: es dóna la voluntat. Aquest model de llibreria, basat en la solidaritat de les persones,  ja funciona des de fa un any a  la Librería Libros Libres de Madrid.

Llibres Lliures es finança mitjançant donacions voluntàries (de llibres, DVD’s, aportacions econòmiques) i quotes de socis. La llibreria estarà regentada per voluntaris/es que participin en el projecte. Durant aquest mes d’agost obriran els dimarts i dijous al matí i els dimecres i divendres a les tardes per acabar d’arreglar el local, organitzar iniciatives i rebre a les persones que desitgin col.laborar.

També organitzaran Tallers Culturals a preus simbòlics, com un Taller de Fotografia, un Taller de Teatre o un Club de Lectura i disposaran d’una filmoteca de DVD’s en préstec.

Perquè el projecte es converteixi en una realitat, cal aconseguir un mínim de 100 socis/es (amb una quota anual de 12€) per a cobrir les primeres despeses. Per aquest motiu, han iniciat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Lánzanos. Actualment ja són més de 30 socis i el nombre creix dia a dia tot i que necessiten tota l’ajuda possible perquè queden pocs dies per finalitzar la campanya. Les persones que siguin sòcies podran participar en les reunions de l’associació i gaudiran també de descomptes.

Trobaràs més informació al seu Facebook i al Twitter. També pots escriure a llibreslliures@yahoo.es o trucar al 692 470 354 (Oscar Boada).

Librería Libros Libres a Madrid: Facebook / Web