Girona i Olot han col·laborat conjuntament per organitzar un festival de Literatura; la primera edició del MOT  Festival de Literatura Girona_Olot se celebrarà entre l’1 i el 12 d’abril i enguany estarà dedicat a la literatura fantàstica. Les dues ciutats programaran més de 40 activitats i han convidat més de 15 autors nacionals i internacionals amb un doble objectiu: “acostar autors catalans i internacionals amb el seu públic lector i oferir una programació singular i d’excel·lència perquè la literatura impregni els carrers gironins i olotins i s’escampi per tot el país”.

 

Pel festival passaran figures de prestigi internacional com la jove escriptora russa Anna Starobinets (comparada amb Fiódor Dostoievski i Stephen King), l’escriptor mexicà Ignacio Padilla (amb una obra traduïda a més de quinze idiomes); autors d’aquí com Albert Sánchez Piñol (que inaugurarà el festival amb una conferència a Girona), Elia Barceló (considerada una de les escriptores de ciència- ficció més importants en llengua castellana), Fernando Iwasaki (un dels millors autors de conte i microrrelat actuals), també Félix J. Palma, Marc Pastor, Víctor Martínez-Gil, Carles Batlle o Cristina Fernández Cubas (una de les veus més destacades de la narrativa espanyola). L’editor Jacobo Siruela serà l’encarregat, conjuntament amb el comissari del festival David Roas, d’inaugurar el MOT 2014 a Olot.

L'autora russa Anna Starobinets, una de les veus destacades del MOT 2014

 

A banda de conferències i taules rodones, s’han programat diverses activitats com: un vermut literari per donar a conèixer l’obra d’autors catalans que escriuen literatura fantàstica, un concurs de micro-relats, tallers d’escriptura de literatura fantàstica, exposicions, visites guiades, passejades per conèixer llegendes o menús gastronòmics.

El MOT a Girona es portarà a terme de l’1 al 5 d’abril i tindrà com a seu l’Auditori del Centre Cultural la Mercè. A Olot, el MOT tindrà lloc del 7 al 12 d’abril, la seva seu principal serà la Sala Carbonera del Teatre Principal.

Consulta tota la programació aquí.