Durant el mes de maig Viquipèdia organitza el concurs fotogràfic Wiki Loves Public Art (WLPA), en què es premiaran les millors  fotos de l’art públic de Barcelona. El concurs és una invitació a compartir coneixement i descobriment, amb la voluntat que tothom pugui accedir lliurement a la informació i al patrimoni.

L’objectiu d’aquest concurs es ampliar els inventaris d’art públic, que són escassos (de 1.628 obres lliures -segons la Llei de Propietat Intelectual – n’hi ha 1.000 de les que no es disposa de cap fotografia). Per aquest motiu, es demana als participants que cedeixin les seves fotografies  per tenir-les disponibles lliurement a Wikimedia Commons i ampliar la cobertura de la informació a la Viquipèdia.

 

Com participar-hi:

1. Descobreix l’art públic als carrers i parcs de Barcelona. Pots descobrir-lo en aquestes llistes per districtes o localitzar-les en el mapa.

2. Fotografia amb la màxima resolució possible. Fes diverses fotos, tant de primers plans com vistes generals per situar el context. Anota quina és cada foto. Recorda respectar les obres, els propietaris i els vianants.

3. Carrega les imatges a Wikimedia Commons, el banc d’imatges de la Viquipèdia. Cal tenir un compte registrat. Si no en tens cap, el pots crear en un moment. No oblidis afegir una adreça de correu electrònic per poder competir pels premis! Localitza l’obra en les llistes i clica a la icona Carregueu una nova foto d'aquesta obra. Si ja tens el codi anotat també pots anar directament al formulari de càrrega del concurs.

4. Si vols saber més sobre Viquipèdia, ves a la guia bàsica.

 

Hi ha diferents possibilitats de guanyar premis.

  • La millor fotografia de Barcelona obtindrà un premi, pendent de determinar.
  • Els deu participants més actius, fotografiant diferents obres, obtindran un ArTicket BCN per visitar exposicions temporals i permanents de sis museus de Barcelona.
  • Les tres millors fotos internacionals tindran uns vals de viatge per valor de 500, 300 i 200€ més una impressió en alta qualitat de les seves fotos.

Els premis seran determinats pel jurat.

Més informació al lloc web del concurs.