El passat 4 d’abril el cantautor nord-americà d’origen català Paul Fuster va iniciar l’aventura de realitzar una gira en bicicleta per tot Catalunya per presentar durant seixanta dies seguits el seu nou àlbum ‘Repte‘.

Paul Fuster,  nascut a  Minnesota (EUA) però de família catalana, va estudiar música a Nova York i va començar la seva carrera com a cantautor l’any 1997. Fa uns anys va tornar a Catalunya per instalar-se a Cardona, el poble de la seva mare, i des de llavors ha actuat en un gran nombre de festivals i sales de concerts de Catalunya.

La seva música, de caràcter independent, s’emmarca dins el folk-rock d’arrels nord-americanes. Els seus primers discs, ’36 weeks’ (1998), ‘Battleship’ (1999) i ‘Happy nothing’ (2002), van ser aclamats  per la crítica. L’any 2002 va rebre el premi Altaveu “Per haver consolidat a Catalunya una proposta independent i rupturista”.

Amb aquesta gira, que servirà per presentar els temes del seu nou disc – el primer en català – Fuster fusiona les seves dues grans passions; la música i la fabricació d’instruments i bicicletes amb material reciclat.  Alhora, pot mostrar la seva obra allunyat de les promocions musicals convencionals i en sales de petit format, buscant un lligam més íntim amb el seu públic.

El cantautor, que viatjarà fins el 4 de juny carregant la seva guitarra i un amplificador construït per ell mateix,  ja ha passat per poblacions com Cardona, Olot, Sant Celoni, l’Escala, Barcelona o Mollet entre d’altres.

Propers concerts de la Gira en Bici 2013

3 de maig: Vilafranca del Penedès

4 de maig: Vilanova i la Geltrú

5 de maig: Igualada

6 de maig: Reus

7 de maig: Tarragona

8 de maig: Cambrils

10 de maig: Benifallet

11 de maig: Villalba dels Arcs

12 de maig: Vinebre

13 de maig: Flix

14 de maig: Falset

16 de maig: Les Borges Blanques

17 de maig: Tàrrega

18 de maig: Almenara Alta

19 de maig: Guissona

20 de maig: Oliana

21 de maig: Organyà

22 de maig: La Seu d’Urgell

24 de maig: Burg

25 de maig: Senterada

26 de maig: La Pobla de Segur

1 de juny: Lleida

 

Més informació: http://www.chesapik.com

Paul Fuster a myspace