Enguany, el Festival Poesia i + de Caldes d’Estrac arriba a la seva 8a edició ampliant les seves activitats i donant més protagonisme a la música. Poesia i +, una iniciativa de la Fundació Palau, que difon el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre, té l’objectiu des de l’any 2006  de presentar a Caldes d’Estrac (seu de la fundació) propostes que partint de la poesia s’acostin a altres disciplines.

Des del 2006 han passat pel festival Poesia i + poetes, músics, artistes i actors com Maria del Mar Bonet, Màrius Sampere, Raimon, Albert Roig, Biel Mesquida, Joan Margarit, Jaume Sisa, Feliu Formosa, Toti Soler, Sílvia Pérez Cruz,  Roger Mas, Lluís Solà i Sílvia Bel.

Aquestes són les propostes per aquest cap de setmana:

 

Nit de poetes

Recital poètic a càrrec de veus destacades de la poesia catalana com el recent premi Lletra d’Or Josep Pedrals, en Manuel Forano i la Núria Martínez Vernis.

Concert de Pau Riba i Els Gripaus: 40 gripaus. Un espectacle que celebra els 40 anys de Jo, la donya i el gripau, de Pau Riba. Un concert juganer i sorprenent, per a tots els públics.

Divendres 5 de juliol, Parc de Can Muntany, a partir de les 21:30

 

De la llum a la foscor

Una aventura biogràfica musicada de Pep Blay & Krishoo Monthieux, un discurs costumista i surrealista, vestit de lirisme i sentit de l’humor.

Dissabte 6 de juliol. Pati de la Fundació, a les 20 h,
Acte Gratuït

 

Micropoesia

Experiments sonors i poemes breus i un diàleg i un punt i seguit i l’amor i el desamor com l’aire a la vida

Ajo amb els seus micropoemes i Judit Farrés rere els plats amb els seus experiments sonors. Un diàleg sorprenent que porta els poemes breus i incisius d’Ajo cap a noves sonoritats, amb grans dosis d’improvisació.

Dissabte 6 de juliol. Parc de Can Muntanyà, a les 21:00

 

Música i poesia

Amb Enric Casasses i Pascal Comelade

Un esplèndid mostrari de la compenetració dels versos esfilagarsats de Casasses i els riffs juganers de Comelade.

Dissabte, 6 de juliol. Parc de Can Muntanyà, a les 22:30h

 

Animalades

Recital per a públic infantil a partir dels poemes de Joana Raspall. La posada en escena combina els textos poètics sobre animals amb projecció de transparències animades, titelles, teatre d’objectes i fins i tot algun truc de màgia.

Diumenge 7 de juliol, Pati de la Fundació, a les 19 h. Entrada lliure

 

Coincidint amb el desè aniversari de la Fundació Palau, s’organitzaran diverses jornades de portes obertes per veure tant l’exposició permanent, amb una important selecció d’artistes del segle XX (Picasso, Tàpies, Torres Garcia, Ràfols Casamada, Barceló i Perejaume, entre d’altres), com l’exposició temporal, Nocturn diürn.

Més informació a la web de la Fundació