El 4 d’octubre obrirà les seves portes a Barcelona Zumzeig Cinema, una sala que s’especialitzarà en cinema d’autor europeu, cinema independent americà, documentals, migmetratges i videoart. Zumzeig Cinema té com a objectiu ampliar la circulació d’obres atípiques i personals, proposant una mirada estètica i política sobre el món, donant visibilitat a cinematografies que solen quedar-se al marge dels circuits audiovisuals.

En un moment com l’actual en què la crisi ha provocat un degoteig constant de tancament de cinemes  (Renoir Les Corts, Urgell, Lauren Gràcia…), l’obertura d’una nova sala pot qualificar-se d’esdeveniment cultural de primer ordre. I amb més motiu si aquesta aposta és fa per un tipus de cinema no comercial.

El nou cinema, situat al carrer Béjar 53, al barri d’Hostafrancs (a mig camí entre la plaça d’Espanya i l’estació de Sants), comptarà amb 70 butaques i un bar-restaurant, i exhibirà una mitjana de cinc pel·lícules setmanals repartides en 20 passis.

Els primers títols que s’hi projectaran seran“L’Encerclement” de Richard Brouillette (Canadà), “Dragonslayer” de Tristan Patterson (EE.UU), “L’Âge Atomique” de Héléna Klotz (França), “Los Ilusos” de Jonás Trueba (Espanya) i “Nostalgia de la Luz” de Patricio Guzmán (França/Alemanya/Xile).  El 2 d’octubre es donarà a conèixer la programació completa en una roda de premsa.

Vols veure com es va construir Zumzeig Cinema? Clica damunt la imatge:

 

Més informació a: http://www.zumzeig-cine.eu/

Pots seguir Zumzeig Cinema al facebook i al twitter.