La Vall Ferrera celebra els dies 12 i 13 de juliol la cinquena edició de la Fira del Ferro Pirinenc,  un projecte creat per Boscos de Ferro amb l’objectiu de recuperar el valuós patrimoni històric i cultural d’aquest territori, lligat des de fa quasi 2.ooo anys a l’explotació del ferro.

 

Artesans forjadors d’arreu de Catalunya i persones vinculades al món de la forja s’aproparan a la Vall Ferrera per oferir tot tipus d’activitats divulgatives i descobrir els secrets ancestrals que acompanyen el treball en ferro.

L’edició d’enguany estarà dedicada a la celebració del tricentenari del 1714, per això la fira estarà ambientada amb elements característics de l’època.

Durant la fira hi haurà demostracions de forja i creació en viu d’escultures en ferro, exposicions, rutes guiades al patrimoni del ferro de la vall, tallers per a nens,  un espai demostratiu “del bosc a la farga” (recorregut per diferents elements del camí del ferro: carboneres, forns de reducció…), teatre, demostració de gossos d’atura, mercat de productes artesans, concerts, espectacles…

 

Dies: 12 i 13 de juliol

Lloc: Alins (Pallars Sobirà)

Més informació: http://boscosdeferro.blogspot.com.es/