S’inicia el compte enrere perquè comenci la 2a edició de la Setmana del Voluntariat Ambiental de Catalunya. Del 31 de maig al 8 de juny trobaràs una gran diversitat d’accions i activitats de voluntariat ambiental organitzades per les entitats d’arreu de Catalunya.

 

Pots participar en accions de conservació d’espais naturals tan emblemàtics com el Matagalls o Montserrat-Coll de Can Maçana, o pots contribuir a netejar platges com les de Cap Ras, la de Castelldefels, o la de Sitges. En aquesta última, dins del Posidònia Festival, artistes internacionals i voluntaris crearan una obra artística amb els residus recuperats per sensibilitzar sobre el problema del plàstic al mar.

Acció de neteja a la platja d'Eucaliptus a Amposta

Al Cap de Sant Jordi, a l’Ametlla de Mar, un equip de bussejadors netejarà el fons marí i a la Finca Roca Vidal et conviden a fer de pastor per un dia i descobrir un ofici en vies de desaparició. A la Fira d’Arrós de Cardós pots tallar i asclar troncs amb serres i destrals i al centre d’Interpretació del bosc de ribera d’Aldover pots construir caixes niu i plantar arbres autòctons.

El tret de sortida a la Setmana del Voluntariat Ambiental es farà el proper dissabte 31 de maig, al Parc del Laberint d’Horta de Barcelona, amb una de les seves activitats, el BioBlitzBcn. L’esdeveniment és una jornada de recerca naturalista de 24 hores que consisteix en realitzar un inventari participatiu d’espècies de flora i fauna.

Què et sembla? T’animes a donar un cop de mà pel medi ambient? Pots trobar tota la informació d’aquestes activitats i moltes més al cercador d’activitats de la SVAC.

I si no pots venir, suma’t a la campanya Dóna un cop de mà pel medi ambient enviant-nos una imatge de les teves mans actuant en favor del medi ambient.

Primera edició

En la primera edició, van participar més d’un miler de persones voluntàries en les més de 55 activitats de voluntariat organitzades per 36 entitats ambientals d’arreu de Catalunya. En aquest vídeo en podeu veure un resum.

La Setmana del Voluntariat Ambiental és un reconeixement a la tasca de les persones voluntàries i entitats que vetllen per la conservació dels valors del medi ambient. La seva missió és oferir experiències de voluntariat obertes a la participació dels ciutadans, alhora que es dóna visibilitat a les entitats i ressò dels seus projectes.

(Redacció: SVAC)