El Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles (Clam), que enguany celebra la seva 10a edició, arranca dimarts dia 30 d’abril amb la projecció gratuïta de la pel·lícula “Intocable” a l’Auditori del Centre Cultural la Creueta. Un any més, Navarcles es converteix durant uns dies en la capital estatal del cinema solidari.

La programació d’aquesta edició girarà en torn de dos temàtiques relacionades amb la crisi. La llibertat en risc, vol debatre “de quina manera l’actual crisi econòmica, política i social repercuteix en l’exercici dels drets dels ciutadans”, Joves en exili, reflexionar sobre com els efectes de la crisi té uns efectes devastadors en la joventut que s’han de resignar a la precarietat laboral. “Una joventut sense gaires possibilitats d’emancipar-se i que, segurament, viuran pitjor que la generació precedent. Joves, en fi, que emigren per trobar feina en altres llocs del món”.

En els 9 dies de Festival, que comença oficialment el 2 de maig, es podran veure un total de 36 pel·lícules. 9 estrenes, algunes tan esperades com Hannah Arendt, documental de Margarethe von Trotta sobre una de les pensadores més importants del segle XX -va començar a escriure el guió l’any 2004-; o Out in the dark, premiada a diferents festivals internacionals; un drama sobre la relació entre un estudiant palesti que somnia amb una millor vida a l’estranger i un advocat israelià. Alguns llargmetratges d’èxit ja estrenats com Searching for Sugar Man, guanyador de diversos premis, entre ells l’Oscar i el BAFTA al millor documental o Món petit de  Marcel Barrena. Entre els films seleccionats hi ha també obres clàssiques del cinema com GattacaQueridísimos verdugos o Rocco y sus hermanos. En total es projectaran títols de 12 països diferents.

Paral·lelament al festival se celebrarà un concurs de curtmetratges de temàtica relacionada amb els drets humans i altres activitats culturals, com el “Premi Pere Casaldàliga”.

Més informació a: http://www.clamfestival.org/