El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, un dels més importants del món en el seu gènere exhibirà, del 15 al 24 de novembre, els millors films internacionals sobre activitats relacionades amb la muntanya i la natura.

Durant els 10 dies que dura el festival s’exhibiran un total de 30 pel-lícules repartides en nou sessions i es projectaran documentals de diversos gèneres: d’expedicions, reportatges de natura, d’esports d’aventura, documentals ecològics, etc.

Destaquen les seccions no competitives, on el festival projecta un seguit de pel·lícules de diferent índole: pel·lícules convencionals, films relacionats amb el personatge convidat de cada edició, retrospectives d’autors destacats, etc.

A més de les pel·lícules, el festival també ofereix exposicions; Arnold Fanck. La llum de les muntanyes, El Centre Excursionista de Catalunya. De la Segona República al franquisme; un espai editorial, així com altres activitats i actes que estan lligats d’alguna forma amb el món de la muntanya.

 

Aquests són els tràilers d’algunes de les pel-lícules que es podran veure aquests dies a Torelló

Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres

Direcció: Pere Herms (Espanya) 2013 Aquesta és la història d’en Raül i en Pere, un alpinista i un cineasta units per un somni comú: pujar per primera vegada a una muntanya de més de 8.000 metres. Durant mesos, cineasta i alpinista es desplacen a la recerca d’experiències vitals per l’Himàlaia per acabar ascendint la vuitena muntanya més alta del món, el Manaslu de 8.163 metres.

La quête d’inspiration

Direcció: Mathieu Le Lay (França, 2012) Després de vagarejar durant molt de temps pels boscos de tardor, Alexandre Deschaumes, fotògraf de paisatge, ha desenvolupat el seu propi univers. Guiat per les atmosferes oníriques i la natura salvatge i lliure, intenta transformar les seves emocions en una certa forma de bellesa evocadora, en aquesta ocasió a Patagònia.

Le thé ou l’electricité

Direcció: Jérôme Le Maire (Bèlgica, 2012) Durant tres anys, el realitzador enregistra la resistència dels habitants d’un petit poble de l’Alt Atles del Marroc a la instal•lació de la xarxa elèctrica. Amb una narració entre èpica i còmica l’espectador esdevé testimoni de la transformació de la petita comunitat d’Ifri.

Next stop: Greenland

Direcció: Lara Izagirre (Espanya, 2013) Una gran aventura a Grenlàndia. Tres escaladors i quatre saltadors de BASE units per un objectiu comú: escalar i saltar des del cim d’Ulamertorsuaq. Un documental que reflecteix la part més humana de l’expedició. La darrera pel•lícula d’Álvaro Bultó.

Sulle tracce dei Ghiacciai- Missione in Caucaso

Direcció: Marco Preti (Itàlia, 2012) Després de l’exitosa expedició a les glaceres del Karakorum, el fotògraf Fabiano Ventura i el seu equip d’experts continua amb l’estudi dels efectes del canvi climàtic sobre les geleres. Aquesta vegada els seus passos s’encaminen a la serralada del Caucas, a Geòrgia.

Wolf children

Direcció: Mamoru Hosoda (Japó, 2012) Dibuixos animats. Hana s’enamora d’un noi que acaba d’arribar a la universitat. Un dia li revela que és un home llop, el darrer individu de la raça nipona de licantrops. Commocionada, la Hana el convida a viure amb ella. Un any més tard, la noia queda embarassada.

El director, Mamoru Hosoda, amb un important prestigi a nivell internacional, ens presenta amb aquesta elegant pel•lícula un al•legat en defensa de la natura i de les espècies animals en extinció. Una petita obra d’art.

 

Per a més informació del festival:   http://www.torellomountainfilm.cat